Door Cindy op 6 juni 2017

4 redenen om van de zomer een pauze in te lassen

Deze zomer ga ik lekker 2 weken met mijn gezin op kampeervakantie én lekker nog een weekendje weg in de Ardennen met mijn man. Gewoon omdat het kan! Nou ja, gewoon… deze pauze is gewoon hard nodig. Ik kom vrij vaak ondernemers tegen die “het zich niet permitteren” om weg te gaan. Waarom niet? Ik geef je 4 redenen om het wel te doen!

 

  1. Plezier zorgt voor succes

Als je er even lekker tussenuit gaat, ga je dingen doen die je normaal niet zo gauw doet. Voor de een is dat heel actief, voor de ander minder. En de een gaat ver weg en de ander blijft dicht bij huis. Dat maakt allemaal niet uit. Zolang je maar plezier hebt in wat je doet!! Plezier doet zoveel met jou als mens. En dan heb ik het niet alleen over de neurologische consequenties. Ook na je pauze vol plezier is de kans groot dat je het gevoel van plezier weer meeneemt in je werk. Sterker nog, de kans is groot dat je er onbewust weer naar op zoek gaat.

 

  1. Ontladen is ontdekken

Zodra jij gaat ontspannen komt er ruimte in het rechtergedeelte van je hersenen. Oftewel het creatieve deel van je hersenen. Je gaat anders naar de dingen kijken en er bestaat de kans dat je in deze rustperiode zelfs dingen gaat ontdekken. Dingen die handig zijn om op te pakken na je vakantie. Ok ok, je bent dan misschien niet helemaal los van je onderneming, maar het is de moeite waard je nieuwe inzicht snel te noteren.

 

  1. Plezier is planning

Het kan best zijn dat je denkt: “ik moet nog zoveel doen!.” Tuurlijk. Dat overkomt ons allemaal. Plan je plezier om er naar toe te kunnen werken. En als je werk niet af is.. dan is dat zo. Misschien moet je je dan eens afvragen hoe dat komt. Hoe komt het dat je zoveel uren werkt en dat het “steeds” niet af is. Kijk eens naar je time management. Hoe slim werk jij? Ook hier kun je weer een inzicht of zelfs doorbraak in bereiken.

 

  1. Verandering van spijs

Verandering van spijs doet leven. Blijf niet in je oude patronen hangen en je gewoontes. Doorbreek ze en verbreed je horizon. De kans is groot dat je daarna situaties makkelijker aankunt, die van tevoren moeilijker leken. Je incasseringsvermogen wordt groter en je kunt makkelijker relativeren. Een simpele vakantie die jou even in een ander ritme brengt kan daar al aan bijdragen.

 

Ik wens je een heerlijke vakantie toe en succes met de laatste loodjes. Heb je nog niks gepland? Spontane acties kunnen vaak nog het leukst zijn. Wat houdt je tegen? Geniet van je pauze!